Wie zijn wij?

Wij zijn een jong gezin met een hart voor elkaar en voor de natuur. We starten deze blog om anderen wat inzicht te geven in onze zoektocht en bouw van een ecologisch verantwoorde woning naar hedendaagse normen.

Onze woning zal opgetrokken worden in kalkhennepblokken met een dragende structuur van hout. Doelstelling is om geen beton te gebruiken, alsook geen chemische brol om te isoleren of zwaar vervuilende formaldehydelijmen om te bouwen. We streven naar een gezond binnenklimaat zonder buitensporig energieverbruik.

De verschillende technieken die we verkiezen zullen in deze blog uitgebreid aan bod komen met hun pro's en eventuele contra's.

We hebben de intentie om onze nieuwbouwwoning zoveel mogelijk zelf op te trekken en ook dit proces zal hier te volgen zijn.

Tristan, Sabrina, Eljin & Arion ❤ 

Onze droom om een ecologisch verantwoorde woning te bouwen met natuurlijke duurzame materialen ontsproot in de passie voor onze job, nml ecologisch tuinieren. Bewust in het leven staan, met respect voor alle levende dieren en planten die we hier aantreffen en met de kennis dat wij daar deel van uitmaken. Dat we samen één zijn. De natuur. 

En hoe beter die natuur omarmen dan natuurrijke tuinen te creëren, niet alleen voor ons. Ook voor onze medemens. Een tuin die aan de hand van permacultuurprincipes ingericht wordt, met respect voor die natuur en die ook nog ons tegemoet komt. Fruit, groeten, hout om te verwarmen of om mee te bouwen,... Die tuin van het leven kan ook jou tuin van het leven zijn.

Aan de hand van observatie, advies en ontwerp helpen we jullie jullie eigen tuin van het leven te ontwikkelen. Jullie eigen stukje natuur die voorziet in jullie behoeftes. Jullie stukje natuur die ook probleemloos overgaat in de vrije natuur. Beter zelfs nog, jullie tuin wordt een tuin van overvloed waar de bijen en insecten, de vogels en de reptielen nog echt vrij kunnen leven. Jullie tuin als systeem, als oase in een alsmaar groter wordende woestijn van beton en asfalt. 

Meer info kan je vinden op onze website www.ecogardens.be. Als je ons wilt ontmoeten, of eens zien hoe we nu net starten met de opbouw van een tuin voor het leven, kan je onze jonge tuin komen bezoeken tijdens de Velt Ecotuindagen 2019 op zondag 2 juni van 10 tot 18u.  Het volledig programma van wat die dag allemaal te beleven valt, vind je via www.ecogardens.be onder actualiteiten.