Verdere opbouw & watervoorziening
Het zonnetje is er!
We zijn enthousiast om te beginnen met het hout. Eerst zoeken we uit wat waar moet komen alvorens er in te vliegen. Het puzzelen en markeren nam toch een namiddagje in beslag.
Alvorens de verdere opbouw kon gebeuren, waren er nog bepaalde plaatsen waar er beton gegoten moest worden in plaats van een Ytongblok. Een berekening van het stabiliteitsbureau.

Op deze plaatsen komen er houten palen waar veel draagkracht op komt van de bovenverdieping.

Ook voor de trap voorzien we extra versteviging. We hebben namelijk gekozen voor een zwarte gietijzeren wenteltrap wat 35 kg per trede weegt. 😉

❤ Onze handtekening mag natuurlijk ook niet ontbreken ❤

Op bovenstaande foto kun je zien dat er tussen de Ytongblok en de randbalk een waterdichte folie moet komen. Je kan epdm folie gebruiken maar deze dpc folie is even efficiënt en heel veel goedkoper. Het legde ook vlotter. Rekening houdend met de goed vertegenwoordigde draadstangen...
Op onderstaande foto de desbetreffende randbalken.

De draadstangen komen door de randbalken zodat alles bij elkaar blijft. Een vloot en een moer er op en het hout is stevig bevestigd op de gemetste steen!
Het resultaat:

De roostering in hout komt op de randbalk dus de granulaten mogen worden bijgevuld tot op gelijke hoogte. Het was geen vereiste maar wij hebben toch gekozen om de granulaten te trillen. Dan weten we met zekerheid dat de vakken volledig ingevuld zijn en het is gemakkelijker om op te werken.


Nog een noodzakelijk werkje; het afschijven van de draadstangen.
De volgende stap is het leggen van de alpex om ons te voorzien van water:

We hebben volle rollen aangekocht en het warm water gemarkeerd met rode tape.
Het water uit de regenputten wordt verzameld in de berging. Je kan in één van de vorige artikels het grondplan terugvinden met de indeling van het huis. Vanuit de berging vertrekt er een alpex buis naar de keuken. We voorzien in de keuken een kookkraan zodat geen buis voor warm water gelegd moet worden en we geen verlies van koud water hebben. Vanuit de berging vertrekken ook 2 alpex buizen van dia 32 naar de boiler die bevestigd zal worden aan de badkamerwand. We hebben enkel warm water nodig in de badkamer en zo maken we de afstand een heel stuk korter zodat we ook daar geen groot verlies van koud water hebben. Van daaruit vertrekken de buizen van dia 16 of dia 20 naar bad, douche en lavabo's. Ook de buis van dia 16 vertrekt van daaruit naar het toilet in de badkamer.
